A szerencse ismét mellém állt

Röpke 37 évem alatt, nem igazán nyertem soha, nagy dolgokat. Persze, itt-ott nyertem, egy csokit, vagy egy sorsjegyen 200-300ft, de nagyobb ajándékot, mint mondjuk, egy tombolán, soha nem nyertem. Bár visszaemlékezve, gyerekkoromban, nyertem, egy kis dobozos építőt, amit, egy traktorrá lehetett összerakni! Nagyon meg is lepődtem rajta, hogy pont én nyertem. Azóta, valahogy mindig elkerült a szerencse ilyen szempontból.

Mint írtam, már gyerekkoromban is szerettem, a rejtvényeket, vagy a különböző megfejtős, beküldős dolgokat. Persze, mostanra már kevesebb időm van rejtvényeket fejteni, de azért ha időm engedi, leülök egy kicsit pihenni, és fejtegetni. Minden félét szeretek, nincs különösebb kedvencem. Általában, kéthetente veszek, egy vagy két újságot, az elég egy darabig.

Sokszor azért kecsegtetőek, az ajándékok, és mindig sóvárgok utána, de jó lenne ezt, vagy azt megnyerni. Szeretem, a konyhai robot gépeket, az utazásokat, meg persze van még egy kettő, ami éppen aktuális, és csábító nagyon.

Ami nagyon megtetszik, azt biztosan be szoktam küldeni, hogy legalább az esélyt megadjam, a nyerésre!

Már nem is tudom, melyik újságban találtam, de az utóbbi nyeremény, egy budapesti nyelviskola ajánlata volt, ami nagyobb megtetszett! Főleg, hogy nyaggat a főnököm is a munkahelyemen, hogy jó lenne, egy angol tanfolyamot elvégezni. Persze, nekem kellene finanszíroznom, és valahogy most se időm, se kedvem nem lenne hozzá! De egy nyeremény, azért más! Mégis jobb szájízzel állunk hozzá, ha úgy kapunk valamit ajándékba! Szóval rejtvényre fel, mondtam magamnak, és gyorsan meg is fejtettem, és másnap, már a postán gyorsan sorban is álltam, és beküldtem.

Már el is felejtettem, hogy én beküldtem ismét valamit, mire a postás nem hozott egy levelet! Persze, a nagy „GRATULÁLOK” felírat, már felkeltette az érdeklődésemet, hogy mihez is gratulálnak nekem?! Hát persze, én voltam, az a szerencsés, aki megnyerte, a 30 órás tanfolyamot! Na, ezek után biztosan nem mondom, hogy a szerencse elpártolt mellőlem!