Mindig akkor történik valami, amikor leülnél meginni egy jó kávét

A hétvégén végre volt egy kis időm, és ezt kihasználva vasárnap délután leültem a kedvenc fotelembe, a kedvenc kávémmal és rejtvényújságommal. A gyerekek a szobájukban kirakóztak, a férjem pedig átment a barátjához egy régi autót bütykölni. Kényelmesen befészkeltem magam a fotelbe, és elhatároztam, hogy engem innen senki sem robbanthat ki, míg legalább a kávémat megiszom és egy-két rejtvényt megfejtek.

Aztán persze ember tervez, Isten végez. Nagyjából egy perce élveztem az olaszos ristretto kávémat, amikor megjelent a kisebbik lányom, hogy ő még éhes, de nem annyira, hogy megegyen még egy szelet húst. Viszont egy puding a hűtőből pont megfelelne. (Nyilván!) Mivel az édességeket a legfelső polcon tartom a hűtőben, hogy illetéktelen apró mancsok ne kapkodják el túl hamar, ezért letettem az újságot és a kávémat, majd kimentem a konyhába, hogy kivegyek neki egy pudingot a hűtőből. Amikor kinyitottam az ajtót és kivettem a pudingot, éreztem, hogy sokkal hidegebb, mint kellene. A dobozt kicsit benyomtam, mire az ujjaim némi ellenállásba ütköztek. Egyértelmű volt, hogy a puding a szélén megfagyott. Gyorsan végigtapogattam az összes élelmiszert, és mindenen kezdődő, felületi fagyás nyomait fedeztem fel.
Remek! Minden itthon lévő ennivaló tönkrement, a hűtőmmel együtt. Legszívesebben ordítva bömböltem volna, de az aprónép már ott sorakozott a lábamnál, úgyhogy a drámai jelenetet és a káromkodásokat megtartottam magamnak.

A hűtőnk nagyjából 5 éves, nincs már rá garancia, bármi baja is legyen, azt saját zsebből kell kifizetnünk. Csak reménykedni tudok, hogy egyáltalán javítható legyen, és ne kelljen beruházni egy új hűtőszekrényre.

Aztán eszembe jutott, hogy nemrég kötöttük meg életünk talán legolcsóbb lakásbiztosítását, amihez választottunk valamiféle extra garanciát is, ami a háztartási gépek meghibásodása esetén biztosít fedezetet. Gyorsan előkerestem a papírokat és egy kis önelégültséggel nyugtáztam a tényt, hogy jól emlékeztem. A lakásbiztosítást online kötöttük, és bejelöltük, hogy szeretnénk kiterjesztett garanciát is, ami fedezetet biztosít a háztartási gépek javítására, ha azok valamelyike esetleg meghibásodna.

Emlékszem, hogy a férjem tiltakozott, amiért szinte mindent bejelöltem a honlapon az igényfelmérésnél. Azt mondta, hogy olyan aztán tényleg nem történhet meg velünk, hogy egy nyitva felejtett ablakon bejöjjön a víz, és valami kárt csináljon. Én viszont úgy gondolom, hogy jobb félni, mint megijedni. Végül még a sok extrával együtt is olyan olcsó volt a biztosítás, hogy egy szava sem volt ellene. Most pedig ő is áldja az előrelátó természetemet, amiért ragaszkodtam ezekhez a kitételekhez.

Két gyerek mellett minden forint számít a pénztárcánkban, ezért én is addig keresgéltem az interneten, míg sikerült megtalálnom a legolcsóbb lakásbiztosítást. Ha már úgy alakult, hogy használnunk is kellett a szolgáltatást, örülök neki, hogy nem csalódtunk. Nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb, ezt bizonyítja a mi esetünk is. A legolcsóbb lakásbiztosítás is lehet megbízható.

Öröm az ürömben, hogy bár néhány fontosabb alkatrészt ki kellett cserélni a hűtőben, végül nem terhelte meg a családi kasszát a javítás, és most gond nélkül működik.