Kávézás közben vitattuk meg a Kitonail előnyeit

Habár már nem lakunk együtt az édesanyámmal, mégis sokszor összefutunk munka után vagy közben a városban. Ilyenkor van, hogy beülünk valahova ebédelni vagy vacsorázni, van, hogy sétálunk csak és néha, ha nincs túl késő hozzá, kávézunk. Így tettünk pár napja is. Hamar végeztünk mindketten a munkában és egy újonnan nyílt kávézóba ültünk be. Bármiről bármeddig tud mesélni, tipikusan olyan ember, aki sose fogy ki a szóból. Sokat mesél a munkájáról is, és arról, hogy mik történnek bent náluk az irodában. Van egy nő, akiről már sok sztorit hallottam, Edinának hívják. Edina nagyon szeret a középpontban lenni, mindig igyekszik valamit mesélni, sokszor lényegtelen dolgokat. Anyum nehezen tudja az ilyen történeteket meghallgatni. A legújabb sztori, amit kávézás közben mesélt anyum, az a következő.

Edinának van egy párja, Balázs, akinek, mint megtudta az egész iroda, körömgombája van. Úgy gondolom, ez egy olyan dolog, amiről az ember nem biztos, hogy a munkahelyén kell, hogy meséljen. Ez annyira privát és intim, hogy nem is értettem, amikor mesélte anyum, hogy ezt miért kellett világgá kürtölni. De ha már így belemerült Edina a mesélésbe, anyum reagált is rá, próbált értelmeset válaszolni, mivel a többiekben megrekedt a szó. Elmondta neki anyum, hogy kitonail körömlakkot kéne vennie a pasijának, mert az tökéletes az ilyesfajta körömgombára. Anyum onnan tudja, hogy a kitonail jó választás, mert az egyik rokonunk, aki ilyen gombával küszködött, ezt vette, és nagyon hamar elmúlt neki. Edina ez idáig nem hallott a kitonailről, de azt mondta mindenképpen kipróbálják és vesz is hazafele a barátjának.

Kicsit fura, mert anyummal mindig egy adott programon, egy teljesen nem odaillő témáról kezd el beszélni, mondjuk engem ez egy cseppet sem zavar, bármiről szívesen beszélgetek vele. Múltkor szintén kávéztunk és akkor szinte órákon át beszélgettünk a napelem rendszerekről, mivel mostanában komolyan fontolgatja, hogy napelemeket rakat a tetőre, hogy optimalizálja a fogyasztást és kiváltsa a fűtést is.