A kávé mellé egy jó kis akciós téli gumi, feldobja a reggelem.

Minden hétköznap reggelemet a kedvenc kávézómban indítom. Nincs messze a lakásomtól, csak pár percet kell sétálnom. A kávézónak van kinti és benti része is, így hideg időben is nyugodtan be tudok ülni. Nagyon kedvesek a felszolgáló lányok, egy igen csak kedves közeget ad, finom kávéval, reggeli lehetőséggel, szendvicsekkel és persze nagyon fonom kávéval, remek áron. A rutinom része továbbá egy kellemes 20-25 perc, melyet újságolvasással töltök. Nagyon szeretem, hogy a kávézóban nem csak a napi bulvárlapok és a száraz hírlapokat lehet olvasgatni, hanem rengeteg ismeretterjesztő, kulturális és egyéb olyan magazin van, mi komolyabb témákkal foglalkozik. Ezeket szeretem én igazán, de sokszor azért a kezem ügyébe akadnak a különböző újságoknak a hirdetésekkel tele lévő oldalai is, ahol sok jó fogással szembe találhatja magát az ember.

A múltkor is így akadtam rá egy hirdetésre, ahol nagy betűkkel téli gumi akció volt hirdetve. A cikk nem mondott el túl sok mindent, a főcímen kívül még egy weboldal volt található, amire rögtön ott rá is kerestem.

Tudni illik, nem olyan régen vettem új autót, mert az előzőt sikeresen összetörték tavaly, ráadásul pont télen egy olyan sofőr, aki nem fordított igényt arra, hogy lecserélje a nyári gumiját télre és így gyakorlatilag végig balesetveszélyesen vezette az autóját, amit balszerencsémre én sínylettem meg. Hozzá teszem, hogy még a szabálytalanságot is ő követte el, ami miatt bekövetkezett a baleset, ezért többszörösen is hibásnak ítélte a bíróság, de nagyon súlyos is lehetett volna a baleset, hogy ha pár centivel arrébb ütközött volna össze a két autó.

Egy szó, mint száz, elhatároztam, hogy én soha sem leszek az a sofőr, aki embertársait veszélyezteti azzal, hogy a gumikon spórol. Pláne a mai világban, ahol annyira szeszélyes már az időjárás, hogy az ember már meg sem tudja ítélni, hogy épp milyen évszak van.

A lényeg, hogy az új autómra esedékes volt, hogy téli gumit vegyek. Viszont sajnos a jó minőségű gumik, nagyon drágák és ezért nagyon utána kell járni annak, hogy honnan is lehetne vásárolni jó minőségű, de akciós téli gumikat vásárolni.
Ezért is örültem nagyon ennek a hirdetésnek, hiszen idáig nem sikerült megtalálni azt a megfelelő boltot, ahol a legjobb téli gumi akciók vannak.
Az okos telefonomon keresztül kicsit nehézkesen ment a keresgélés, ezért úgy döntöttem, hogy ha befejeztem a kávémat, hazamegyek és rákeresek az asztali gépemről és megnézem a kínálatot.
Remekül sikerült a vadászat, mert több lehetséges gumi is szóba jött, melyeknek nagyon jutányos áraik voltak. Már néztem is a fizetési lehetőségeket és az átvételi pontok helyzetét, hogy melyik van hozzám a legközelebb.
Miután mindent megtaláltam, már jöhetett is a rendelés. Nem gondoltam volna, hogy a sok hetes keresgélésem után konkrétan pár kattintással találok mind méretben, mind minőségben megfelelő és persze jó áru téli gumit. Annyira örültem neki, hogy viccen kívül alig vártam, hogy leessen az első hó, vagy csak szimplán az időjárási körülmények olyanokká változzanak, hogy kénytelen legyek feltetetni az új téli gumijaimat.

Azt még hozzá kell, hogy tegyem, mivel ezek új gumik, így többet költöttem, mint szerettem volna, de azt is be kell vallanom, hogy eleinte még használt téli gumi vásárlásban gondolkodtam. Viszont ahhoz képest nem volt drágább, hogy cserébe teljesen újak a gumik. És ez azt hiszem egy hosszú távú, ráadásul élettartamban pedig megtérülő beruházás, akár a gumi akár az én élettartamomról beszélünk.

Szóval ezért szeretem én ezt a kis kávézót annyira. Néha a legjobb meglepetések itt érnek, legyen szó egy ajándék kávéról, vagy a megoldásáról a téli gumi vásárlási problémámnak.