Kávé ivás, egészséges ajkakkal

Sokan teát isznak, mások kávét, kinek mi a kedvence. Az viszont biztos, hogy majdnem minden embernek van egy olyan itala, amit nem csak az íze miatt iszik, vagy nem csak azért fogyasztja, hogy szomját oltsa, hanem szokásból, már-már külön kultusza van minden féle italnak. Azonban azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy mennyi minden befolyásolja az elfogyasztott étel, ital ízét. Bizonyára sokan tapasztalták, hogy ha megégetik a nyelvüket, akkor utána nem igazán éreznek ízeket. Az is sokat számít, hogy mit miután fogyasztunk, hiszen egymáshoz viszonyítva érzékeli nyelvünk az ízeket, így egy nagyon édes sütemény után az üdítő már kevésbé lesz édes, mint megszokhattuk. Nem csak a nyelv azonban, ami befolyással bír a fogyasztásunk élményének szempontjából. Az ajkak állapota legalább olyan fontossággal bír.

Aki sokat jár túrázni, vagy egyszerűen csak érzékeny a szája, és sokszor kifújja neki a szél, kiszárad, kicserepesedik, annak biztos ismerősen cseng, amikor arról beszélek, hogy egész más milyen meginni egy csésze kávét ép ajkakkal, mint kisebesedettel. Már az is komolyan ronthatja az élményt, ha csak ki van száradva valamilyen okból, de ha ki is sebesedik, úgy kész rémálommá válik bármilyen evés vagy ivás. Fáj a hideg, a meleg, csíp minden, ami hozzáér, húzódik a bőrünk, ha kinyitjuk a szánkat, és még sorolhatnánk a kellemetlenebbnél kellemetlenebb mellékhatásokat. Ráadásul csúnya is.

A tökéletes élményhez tehát fontos, hogy szánk ápolt és jó állapotú legyen. Ezért javaslom, hogy kortól, nemtől függetlenül, mindenki szerezzen be egy ajakápolót, aki ilyen problémával küzd.

Azt mindenképp nézzük meg, hogy milyen terméket vásárolunk meg, ugyanis lehet, hogy allergiásak vagyunk valami összetevőre. Ilyen szer használata általában csak ront a helyzeten, sem mint használ. Az is fontos, hogy ne a legolcsóbb, rossz minőségű terméket vegyük meg, hiszen az ilyen készítmények is tartalmazhatnak olyan kémiai anyagokat, amiket szervezetünk nem épp tárt karokkal fogad majd. Ilyen hiba után is hetekig, akár hónapokig kúrálhatjuk magunkat, így aztán feltétlenül jobb, ha előre gondolkodunk.

Az Aqua Mundi weboldalán azonban rengeteg termék közül választhatunk, ami alkalmas a fentebb leírt helyzetek kezelésére, ráadásul természetes anyagokat tartalmaz, ezzel csökkentve az esélyét annak, hogy bármi olyan vegyülettel találkozzunk, ami nem tetszik szervezetünknek. Ha végigolvassunk egy termékleírást, abból világosan megtudhatjuk, hogy milyen vitaminok és anyagok segítségével varázsolja szánkat puhává, és egészségessé az ajakír.

Sokan abba a hibába esnek, hogy akkor kezdenek el ilyen lehetőségeket keresni, amikor már kiszáradt a szája, és miután a probléma elmúlt, azonnal leteszik, ezzel ismét kitéve ajkaikat a veszélynek. Fontos azonban tudni, hogy amennyiben minőségi terméket választottunk, azt napi rendszerességgel használhatjuk, sőt, egy nap akár többször is igénybe vehetjük, anélkül, hogy ezzel negatív hatást gyakorolnánk ajkainkra. Ráadásul ebben az esetben is fontos a prevenció, sokkal jobb, ha nem a problémát próbáljuk kezelni, hanem megelőzzük annak kialakulását, ezáltal egy perc kellemetlenség nélkül megússzuk a dolgot.

Különösen azoknak ajánlanám az ilyen fajta kiegészítőket, akik sűrűn járnak szeles helyekre. A hideg szél az ajkaink egyik legnagyobb ellensége. Akik gyakran mennek túrázni, motoroznak, bicikliznek, és ezáltal gyakran teszik ki szájukat ilyen behatásoknak, azoknak különösen fontos, hogy legyen egy ajakbalzsam készleten. Főleg ősszel és télen lehet nagy szerepe egy ilyen szernek, hiszen ekkor gyakoribbak a hidegek, és szelesebb az idő is.

Persze rengeteg más dolog is száríthatja a szánkat, így lehet, hogy a széllel pont nincs problémánk, viszont más miatt gyakran cserepesedik ki a szánk. Aki ilyet tapasztal annak szintén jó ez a termék. Ráadásul, ha nem jellemző ránk ez a probléma, és mégis olyan helyzetbe találjuk magunkat, ahol már beütött a baj, akkor sincs gond, mivel a már kialakult kellemetlenség esetén képes kezelni a problémát a balzsam.

Összefoglalva tehát, ha továbbra is szeretnénk élvezni reggeli kávénkat még a leghidegebb időben is, akkor mindenképp érdemes beszereznünk egy ilyen fantasztikus szert, amivel a legszelesebb, legszélsőségesebb időben is épen és egészségesen tudjuk tartani ajkainkat. Egy jó minőségű termékhez is olcsón hozzá juthatunk, ráadásul netes rendelés esetén, még időt sem kell sokat rászánni a dologra. A hiányát azonban komolyan megbánhatjuk, így nem igazán van rá indok, hogy miért ne legyen ott a zsebünkben egy ilyen hasznos kozmetikum.