Hogy keresek szakácsként állást külföldön

Mindegy, hogy valaki fiatal, még tapasztalatlan, vagy éppen ereje teljében lévő szakács, egyaránt nehéz a munkanélküliség, mindkettőjüknek.

Melyik kor a legideálisabb

Igazából, mindegyik kor nehéz, ha az ember munkát keres. Ha fiatalok, és tapasztalatlanok vagyunk, akkor nem szeretne minket nagyon senki alkalmazni, mert azt gondolják, hogy is bízhatnának ránk, egy egész konyhát?!
A közép korosztály ilyen szempontból talán a leg szerencsésebb, hiszen nekik már van tapasztalatuk is, és megbízhatóak.

Az idősebb korosztálynak majdnem ugyanaz a problémája, mint a fiatalnak, csak fordítva, hogy ők pedig kezdenek kiöregedni, és nem szeretné senki se alkalmazni őket.

Egyik korosztály sem szerencsés abban az esetben, ha nem tud elhelyezkedni itthon. Az éttermek is sorra zárnak be, aki pedig csak a szezonban tud elhelyezkedni, nem keres annyit, hogy elég legyen neki egész évben.

Sok esetben már a frissen végzettek, meg sem próbálnak itthon elhelyezkedni, hiszen esélyük sincs, inkább a külföldet választják!

Milyen a szakács élet odakint

Mindenkinek nehéz, aki egy kicsit is kötődik valamiért a városához, vagy az országához. Azért csak nem itthon lesz, idegen nyelven kell beszélnie, megértetnie magát, és megérteni másokat.

Ha valaki szereti a szakmáját, és szeret főzni, nem lesz nehéz dolga. Hiszen főzni mindenhol kell.

Minden országnak más az íz világa, így ha azt megtapasztalja, és megszokja, könnyen tud majd dolgozni vele. Tudni kell, melyik fűszert mivel tudjuk használni.

Ezen felül, nem árt, ha az adott országnak, néhány különleges ételének, specialitásának is utána nézünk, miből készül, hogyan kell készíteni?!

Mi szükséges egy szakácsnak

Mindenképpen szakmai bizonyítványt kérnek ehhez a szakmához, de ez azt hiszem, érthető is. Ha a szomszédos országok egyike, mondjuk Ausztria a fő úti cél, akkor mindenképpen szükséges a német nyelv ismerete. Ide az alap ismeretek nem igazán elegek, hanem elég jól kell a nyelvet beszélni, hiszen meg kell értenünk amit mondanak, meg kell magunkat értetni, ha szükséges, és esetleg ránk van bízva, rendelés leadni a nyersanyagra, összeállítani a listát…rengeteg olyan tenni való, amihez ha nem ismerjük a nyelvet, esélyünk sincsen elhelyezkedni!

Egy szakács állást nem nehéz találni, hiszen számtalan hotel, panzió keresi a számukra megfelelő szakembert. Főleg, így szezon tájékán még inkább. A munkaközvetítő cég segítségével, akár 2-3 hét alatt már munkát is találhatsz Ausztriában.