A harmónia ereje: ami egy menő kávézóhoz elengedhetetlen

A legtöbben azt gondolják, hogy a jó kávé csupán az őrölés gondosságán és a kávéfőző minőségén múlik: ugyanakkor rendkívül fontos a környezet, a fogyasztás körülményei!

Hogyan rendezzük be professzionális kávézónkat a forgalom fölpezsdítésére?

A jó kávéhoz szükséges körülmények

Eláruljuk a 4+1 legjobb tippet, ami egy jól menő és menő kávéházhoz elengedhetetlen!

  1. Ahhoz, hogy egy kávé igazán jól tudjon esni a kikapcsolódni vágyó, a kávézóba betérő vendégeknek, megfelelő dizájnra van szükség. A terek harmonikus elválasztása, a bútorok összeillősége, a tárgyak színei mind nyugalmat és otthonosságot kell sugározzanak.
  2. Tematikus kávézóknál fontos, hogy a hely berendezései igazodjanak a kijelölt témához. Ha valaki például Kvíz Cafét üzemeltet, az üzletben illendő, hogy egyes rendezvényekkel (kvízestek), ehhez kapcsolódó újságokkal igazodjon.
  3. Fontos tényező továbbá, hogy a kávézó akkor sugároz igazán bizalmat, ha az ablakokon betérő fény mindig akadálytalanul képes bejutni. A függöny (persze nem is muszáj, hogy legyen függöny), világos színű, fehér, tört fehér, bézs stb. legyen, mobilis, könnyedén elhúzható, mozgatható, a vendég szabályozhassa magának a nyári délutánokon, mennyi napsugár érje.
  4. A kiszolgálás kifogástalanságát aligha szükséges hangsúlyozni: egy jó kávéház csak mosolygós, kedves fölszolgálókat alkalmaz, akik kiválóan kommunikálnak, gyorsan reagálnak a váratlan helyzetekre, kedvesek, és nem utolsó sorban odavannak a kávéért!

+1

Az ember egyik legfontosabb érzékszerve az orr: a szaglás rendkívül hangsúlyos életünkben. Nagy szerepet játszik a párválasztásban, tehát funkcionális tényező is, ugyanakkor milyen szomorú volna, ha nem érezhetnénk a nagyi húslevesének szagát, vagy a Kvíz Café kávéinak illatát.

Fontos tehát, hogy a kávázónak saját illata legyen, mintha egy élő test volna: ezt elérhetjük különböző füstölőkkel, amelyek segítenek ráhangolódni a kávé ízére, aromáira. A mahakala füstölő például tökéletes választás őrölt kávé mellé: a belesűrített himalájai gyógynövény-esszencia illata ugyanis ellazítja az izmokat, frissességgel tölti föl a vendégek tagjait. Ha a Buddha-füstölőt választjuk, a babkávé párosításával sokkal nyitottabbá tehetjük beérkezők elméjét, elérhetővé tesszük számukra a szent földek szagát. A 27 szálnyi békesség, amelyet a Zöld Tara füstölő áraszt magából, a pörkölt ízekhez ajánljuk.

Nem szabad elfeledni, hogy minél több érzékére hatunk a vendégeinknek, annál hatásosabban fogja elragadni őket a kávézónk hangulata. Ha egyaránt figyelünk a látványra és az illatokra, amelyek harmonizálnak a kínált kávék ízvilágával, egy hangulatos és csodás helyet kapunk, ahová mindenki szívesen betér majd.