Finom kávé, jó beszélgetés, napelem rendszer

Már alig vártam, hogy hétvége legyen, és pihenjünk. Természetesen, erre is rá kell készülni, hiszen nem megy mindig minden rutin szerint, hiszen soha nem lehet így.

A bevásárlás

Minden ezzel kezdődik, hiszen ha nincs otthon mit enni, akkor össze dől a világ. Mint discount-1015450_640mindenkinél, gondolom nálad is, a gyerekek folyton éhen akarnak halni. Azért egy öt tagú családot nem könnyű etetni, hiszen már nem kicsik, így nem kis mennyiség kell. Hogy én hogyan spórolok, az már ezen az oldalon említettem neked. Így a hétvége előtt még el kell mennem bevásárolni. Ami persze igen csak katasztrófa. Hogy miért? Nem tudom, hogy te melyik nap jársz bevásárolni, gondolom tapasztaltad már, hogy milyen a pénteki forgalom mindenhol. Szerinted miért hiszi mindenki azt, hogy ha nem vásárolja fel a fél boltot, akkor éhen fog maradni a két napos hétvégén?

Szóval, a gond ott indul, hogy kitaláljam, hogy mit is fogok főzni. Na ez mindig nagy kérdés, mert az egyik gyerek ezt nem szereti, a másik pedig azt nem. A válogatás gondolom sok szülőnek ismerős téma. A kisebbik lányom a húst nem szereti, míg a nagynak meg a tészta nem kell. Nehéz úgy főzni, hogy mindenkinek a kedvére tegyek. Ja, és amit még nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy nem akarok reggeltől estig a konyhában lenni. Nem arról van szó, hogy nem szeretek főzni, de az, hogy reggel kipakolok a reggelihez, megeszük, és utána elkezdem az ebéd készítést, és délután kettő órakor végzek, igen csak kimerítő. Az pedig, hogy ezt szombaton is, és vasárnap is megtegyem, nem igazán szeretném.

Persze nehéz úgy főzni, hogy csak egy nap kelljen, hiszen ilyenkor eszünk friss ételeket. A bevásárló listával a kezemben indultam neki pénteken délután a vásárlásnak. Reméltem, hogy végzek, mire kell menni az iskola elé. A tapasztalat az, hogy a száraz dolgokból nagyából mindent meg lehet kapni, viszont a hús, tej termékek…ezek igen csak fogyó áruk, és soha nincs belőle elég. Szombaton például egy rendes zöldséget nem lehet kapni, mert nincs a bevásárló központban. Igyekszem egyedül elintézni mindent, mert ha a gyerekekkel megyek, 1. mindig kerül felesleges dolog a kosárba, 2. soha nem megy olyan egyszerűen. Most a játékokat kell megnézni, most meg ezt, pisilni kell…

Lili, a kisebbik lányom hajthatatlan volt, miután összeszedtem az iskolából, hogy ő igen is meg akarja nézni a rajzpályázat eredményét,sun-451441_640 vagy hogy hogyan is áll most a szavazás. Milyen rajzok? Nagyon szeret rajzolgatni, és a tanára segítségével készítettek többen is az osztályból rajzot, az egyik pályázatra. Nem elég, hogy fele dolgot nem kaptam meg, így már egy gyerekkel, és a pénteki fáradtsággal együtt kettesben mehettünk tovább vásárolni. tudtam, hogy nem fogom megúszni egy csoki, vagy chips…vásárlása nélkül.

A közös főzések

Ha sikerül mindent megvennem, akkor már fél siker. Utána már csak haza kell érni, bepakolni, ami szintén nem könnyű, hiszen a fél csomagtartó tele van, mire mindent a helyére pakolok, már nem lesz egy gyors menet. Persze ekkor már mindenki otthon van, és éhes, és azonnal akar mindent. Én persze nem vágyok semmi egyébre, mint egy jó kávéra, és hogy adjak magamnak 5 perc pihenést.

Azt sem bánom sokszor, ha a párom itthon van, és bevállalja, hogy főz, hiszen ő dolgozott külföldön szakácsként, akkor amikor megismerkedtünk, sok éven át dolgozott kint. Ebből adódóan sokszor van hogy közösen főzünk, de ha ideje engedi, még olyan is előfordul, hogy egy egy új receptet ő próbál ki, vagy a kint tanult ételekből készít valamit.

A vendégvárás

Nem szeretem akkor kapkodni, ha valakit várunk, akkor már szeretem, ha minden készen van. Múltkor igen csak fontos embert vártunk. Végre eljutottunk odáig, hogy nekünk is lehet hogy lesz napelem rendszer a háztetőn. Már igen régóta gondolkodunk benne, most lehetőség is lenne rá. Praktikus lenne a mi szempontunkból, hiszen a fűtésünk is villany endszerű, így télen elég sok a villany számla. Ha már ezt helyettesíteni tudnánk, akkor igen csak jó lenne, plusz még erre jön rá az, amennyit az árammal még spórolnánk. Persze solar-cells-824691_640sokan mondják, hogy nem éri meg, és hogy minek, meg hogy előre kifizetni… de mi így döntöttünk.

Szóval a szakember csak hétvégén tud jönni, mert hátköznap dolgozunk mind a ketten, és amúgy is elég roham tem van. Még szerencse, hogy ők legalább dolgoznak hétvégén, nem úgy mint sokan mások. Azzal nincs problémám, hogy a boltok zárva vannak vasárnap, de azzal hogy szombaton is sok úgy dönt, hogy nincs nyitva, na ez miatt sokszor mérges vagyok. Egészen egyszerű a gondom ezzel. Ne legyenek szombaton délután nyitva, de délelőtt lehessen már vásárolni. Hiszen aki hétköznap nem tud bemenni, neki csak ilyenkor lenne lehetősége.