Egy törzsvendég furcsa szokásai apróhirdetés keresés közben

Nem én akartam barista lenni, hanem az élet sodort erre a pályára, amit igazából nem is bánok, hiszen nap, mint nap rengeteg érdekes emberhez van szerencsém. El se tudom mondani miféle fura szerzetekkel találkozok néha a kávézóban, ahol dolgozom. Hiszen, ha valaki úgy térbe egy kávézóba, hogy nem, kávés és nem ismeri a kávéféléket, vagy nem tudja, mit miből mennyit kell rendelni, az még érthető, segítek, de vannak olyan vendégek is, akik direkt kekeckedni járnak, vagy csak olyan szinten vannak elvarázsolva, hogy ha akarnám, se tudnám megértetni velük, hogy röviditallal nem szolgálunk…

Így jobban belegondolva, nem feltétlenül a sok új izgalmas ember miatt élvezem én annyira ezt a szakmát, sőt, inkább a visszatérő törzsvendégek miatt, akiket egy csendesebb reggeleken jól meg tudok figyelni! Van egy öreg bácsi, aki mindig valami kis gyomorkeserűt is csempész a kávéjába, de mindig jól szét néz előtte, hogy nehogy figyeljék, de természetesen nyílt titok, hogy éppen miben mesterkedik. Egy másik említésre méltó figura, pedig mindig sietve esik be és sürget, hogy adjam gyorsan a szokásos, hosszúkávéját elvitelre, mert le fog késni egy tárgyalást, aztán miután megkapta és kiérne az üzletből, belekortyol és a legközelebbi helyre leül, majd szép nyugodtan elszürcsöli. Ilyenkor mindig azon gondolkodok, hogy azért ült le, mert annyira jó kávét kap mindig, hogy kiélvezze, vagy azért, mert rájött, hogy már úgy is elkésett nincs miért sietni… Bármelyik is legyen, sokszor okoz vidám perceket!

Még egy utolsó törzsvendéget muszáj megemlítenem. Aki nálam a kedvenc, de ennek több oka is van. Az első, hogy igen dekoratív nő, ezért az én férfiúi szememnek gyakran okoz vizuális mennyországot. Másrészről pedig nagyon udvarias, és a sok bunkó, lekezelő ember után mindig megkönnyebbülés őt kiszolgálni. A harmadik, amiért megkedveltem, hogy megismertetett egy remek apróhirdető oldallal, de erről hamarosan több is kiderül!

Számos látogatása alatt, mindig ugyan azt csinálta, be jött kért egy cappuccinot, és leült ugyan arra a helyre, ha szabad volt, majd a telefonját megállás nélkül nyomkodta. A történet szempontjából azért fontos az a tény, hogy ugyan arra a helyre ült le, mert akármikor kivittem neki a számlát, vagy az utánrendelését, sose tudtam rálátni a telefonjára, hogy mit csinál. Nem tudtam eldönteni, hogy chat-el, boltokat néz, vagy netán valami vulgáris tartalmat néz. Ezen csak azért lovagoltam, mert egy barista élete monoton lesz egy idő után, ezért ilyen rejtvényeket állít maga elé a hétköznapokban, hogy ne unatkozzon.

Egyszer azonban sikerült meglesnem!

A telefonja kijelzőjéről hirtelen csak a ”nextapro” logót láttam és olvastam. Gondoltam, hogy valami adok-veszek oldal, de amikor otthon átböngésztem egy kicsit nekem többnek tűnt. Ellentétben sok olyan oldallal ahol apróhirdetés van, ez sokkal, de sokkal jobban le van egyszerűsítve és az oldalon is röviden érthetően van leírva, hogy mennyire is egyszerű lesz, akár hirdetőként is jelen lenni az oldalon. Kevés hazai oldalon találkoztam olyan gombbal is, hogy a legnagyobb közösségi hálón keresztül, egyből létrejöjjön a regisztráció, így egy csomó időt meg lehet spórolni! Ráadásul egész jó dolgokat lehet rajta találni, legalább is, amikor én rá kerestem azokra a használt termékeimre, amit meg akartam vásárolni, volt találat. De igazából azt kedvelem legjobban, ebben az apródos oldalban, hogy letisztul, és könnyen kezelhető és egyértelmű. Nem hallottam volna még olyat, hogy valakit átvertek volna ezen az oldalon, ellentétbe számos konkurenciájával, ahol szinte már csak a kamu, reklám hirdetések vannak, legalább is úgy néha azt érzem csak.

Visszatérve a gyönyörű hölgyhöz, aki a kedvenc törzsvendégem és napi szinten böngészi az általa megismert kedvenc apróhirdetéses oldalamat, nem rég a kiszolgáló és vendég viszonyt kicsit túlléptem és elkezdtem vele beszélgetni a hirdetőoldalról. Ugyan azokat a dolgokat mondta el, amiket én is, hogy miért esett a választása az oldalra, csak kiderült közben, hogy azért bújja naponta több órát az oldalt, mert többnyire abból él, hogy ezen és a hasonló oldalakon keresztül üzletel. Viszont ilyen szintű használat mellett nem volt kérdés, hogy melyik oldalt használja, hiszen ezt a legjobb kezelni.

Szerencsére nem ijesztettem el a sok kérdésemmel, és még mai napig visszajár, és mindig kérdezem mi jót talált, vagy éppen adott el az oldalon… Hosszú távú tervem, hogy ha kipuhatolózom, hogy egyedülálló-e és ha igen, akkor valamilyen apróhirdetéssel teremtem meg az első randevúnkat! Remélem vevő lesz, majd az ötletre és nem küld el, de akár mi is történjen majd, a lényeg, hogy tudom, honnan vásároljak olcsón megbízható használt árut!