Egy gőzölgő kávé mellett a legjobb dolog motor jogosítvány árakról tájékozódni.

Van egy olyan káros szokásom, hogy rettentően szeretem a kávét. De tényleg, annyit iszom, hogy ha sípcsonton rúgnál, és könnybe lábadnának a szemeim a fájdalomtól, akkor a könnycsatornáimból is kávészemek potyognának. Viccet félretéve: nekem nem telhet el úgy munkanap, hogy hazafelé ne állnék meg a kedvenc kávézómnál egy csésze erős feketére, hogy kiengedjem a gőzt. És ez a kis húsz percecske, fél órácska pont elég, hogy ha valamire nem jutott időm munka közben, ha valaminek utána akartam még nézni de elfelejtettem, akkor itt is megtehetem. így amikor az ismerősöm véletlenül nekem küldte tovább a motorjogositvany.com/arak linket egy levélben, akkor azt is itt, a kis nyugalom-szigetemen néztem meg, mert bár láttam, hogy a következő üzenet egy bocsánatkérés tőle, hogy nem nekem akarta küldeni, én azért megnéztem. Elvégre mindig lehet valami újat tanulni.

Nos, ahogy ott üldögéltem és olvasgattam az információs oldalt, amit véletlenül kaptam, egészen kedvet kaptam ahhoz, hogy én is motorra pattanjak. Nem arról van szó, hogy egy lajhár lennék, aki lelassul ha éppen nincsen dolga, mert igenis én is szeretek néha kicsit kimozdulni, felpörögni, és ha elkezdenék motorozni, az valószínűleg kimondottan jó lenne ezekre a célokra. El lehetne vele menni kirándulni, a barátnőmet is magam mögé ültethetném és együtt barangolnánk be az országot hétvégenként, de a munkába is sokkal egyszerűbben és kényelmesebben jutnék be, nem kellene a buszon zsúfolódnom vagy a dugóban araszolnom attól függően, hogy éppen melyik módszert választottam. Szóval tényleg komolyan pro- és kontra megvitattam magamban a dolgok, és ehhez csak annyi kellett, hogy valaki véletlenül elküldje nekem a motorjogositvany.com/arak linket. Egy kicsit azt hiszem, szórakozott vagyok…

De ha már itt tartunk, egy pár szóval méltatnám a véletlenül megkapott weboldalt: nagyon kellemes, szemet gyönyörködtető színvilág, egyszerű használhatóság, áttekinthetőség jellemzi, vagyis minden, ami egy bizalomgerjesztő webes felület ismérve. Kerestem elérhetőséget is, hátha véletlenül úgy hozná a lépés, hogy hozzájuk fordulnék, de mint kiderült, ez valóban egy információs oldal, itt csak tájékozódni lehet. Viszont nagy öröm volt az ürömben, hogy le tudtam tölteni egy kupont, amivel ha megvan a friss motoros jogosítvány, akkor kedvezménnyel tudok majd motoros ruházatot vásárolni! Nem szeretnék garasoskodónak tűnni, de egy tanfolyam és egy kismotor megvásárlása után már igazán jólesik minden forint megtakarítás.

motorjogositvany.com/arak

Szóval kénytelen voltam tovább kutakodni, de szerencsére sikerül találnom egy olyan gépjárműiskolát, ahol minden kategóriát oktatnak, úgyhogy a hirtelen ötlettől vezérelve, amíg meg nem bánom, gyorsan be is iratkoztam az egyik kurzusra, ahol kismotoros jogosítványt lehet szerezni. Már akkor izgatott voltam, amikor jöttem kifelé az irodából, és szinte az arcomon éreztem az üdítő menetszelet, szinte már mintha a motoron ültem volna. Egészen szürreális gondolat, hogy nem sokkal korábban még a kávézóban nézegettem a motorjogositvany.com/arak oldalt, amit véletlenül kaptam meg, most meg mindjárt motorozok! Persze addig még igencsak sok minden hátra volt, de szeretjük a kihívásokat, nem igaz? Jól is tettem, hogy azon fellelkesedésemben elmentem és túlestem a dolgon, mert később nem biztos, hogy lett volna bennem ennyi lelkesedés a dolog iránt.

Jelenleg ott tartok, hogy már az akadálypályán bukdácsolok a tanulómotorral, de ha már idáig eljutottam, akkor semmiképpen nem szeretném feladni, nem azért lelkesültem fel ennyire, hogy utána hagyjam hamvába halni félúton. Eldöntöttem magamban: igenis sikerülni fog a vizsga, és innentől kezdve motorral fogok munkába járni. Persze felmerült benne, hogy akkor hogy fogom a délutáni kávémat meginni, de szerencsére alaposabba körülnéztem a környéken, és a közelben találtam egy félreeső részt ahová le tudom majd parkolni járgányomat, így még a napi rutinról se kell majd lemondanom. Remélem, kapok még véletlenül olyanoldalakat, mint a motorjogositvany.com/arak, hogy máskor is tudjam tovább tágítani az érdeklődési körömet!