Baba egy főnyeremény

Szerintem már sokan tudjátok korábbi írásaimból is, hogy imádom a játékokat, legyen szó nyereményjátékokról, bármilyen témájú kvízről, vagy egyszerűen egy keresztrejtvényről egy napilapban. Szerintem ez gyerekkoromból ragadt rám, mert már akkor is átlagon felüli versenyszellemem volt és a suliban is részt vettem minden fajta megmérettetésben a sakkversenyektől kezdve a sorversenyekig. Egyszerűen imádom az érzést és az adrenalint, amit ezek okoznak és erről a mai napig nem szoktam le, így gyakran járok hasonló rendezvényekre is. Ugyan ma már nem sportolok versenyszerűen, de egy-egy kvízre mindig benézek a kedvenc helyemre, legalábbis amikor tehetem.

Múlthéten sem volt ez másképp, egy filmkvízt hirdettek a sarki kávézóban és nekem muszáj volt ott lennem. Beszerveztem egy csapatot is a barátaimból, így öten együtt vettük a nyakunkba a megmérettetést. Aznap egyébként elég rossz napom volt a munkahelyen, valahogy semmi nem jött össze, így nagyon rám fért egy kis kikapcsolódás is. A helyszínre érkezve elfoglaltuk a helyünket, én egy eszpresszót kérem, ahogy az már hagyománnyá vált számomra. Sokan mondják, hogy kávét inni este már nem szabad, de valahogy én nem tudok megválni a dologtól, főleg nem egy kvíz előtt, mert szinte már hagyománnyá nőtte ki magát. Szóval kikértem a kávém a legújabb pörkölésből és a barátaimmal jókat kacarászva és beszélgetve vártuk a kezdést. Személy szerint én nem vagyok egy hatalmas filmguru, legalábbis nem akkora, hogy magamtól megálljam a helyem, de a barátaim közül sokan azok, ráadásul sokfajta különböző műfajban, így azt hiszem a lehető legjobb csapatot sikerült összehoznom. Csak pár csapat volt és elég közel ültünk egymáshoz, ami azért kicsit zavart is, de fő a tiszta játék és a már meglévő jókedvemet nem tudta elvenni ez sem.

fürdethető baba
fürdethető baba

A remek kis csapatomnak köszönhetően néha kicsit el is tudtam kalandozni, vagy épp másra figyelni. Ezen alkalmak egyikén hallottam meg fél füllel két úriembert mellettünk beszélgetni, akik, mint később kiderült, a szervezők voltak. Azt még lehet nem írtam, de minden kvíznek van egy főnyereménye – ennek mértéke változó, az ingyen fogyasztástól a tárgynyereményig bármi lehet, de általában mindig jelképes dolog. Nos, az urak épp arról beszélgettek, hogy egy harmadik fél, akinek a nevét nem hallottam, de nem is fontos, nevezzük csak Zolinak, volt a felelőse a nyeremény beszerzésének és arról beszélgettek, milyen haszontalan dolgot talált ki, ami nem más volt, mint egy fürdethető baba játék. Kiderült az is, hogy Zoli a játékwebshop.eu oldalról rendelte és nagy bajban volt, mert bár az ötletet megszülte korábban, addig húzta a vásárlást, míg az esemény előtt két nappal rendelte csak meg a kiválasztott terméket, viszont nagy mákja volt, mert az pont megérkezett. Meglepetésükre az áru rendben volt, sőt, véleményük szerint teljesen valósághűnek nézett ki, így egy újabb sikert tudhatott magának a feledékeny Zoli barátjuk, amin jót nevettek.

A két férfi, akinek a beszélgetését hallottam lehet haszontalannak tartotta a dolgot, de nekem a nyeremény még több motivációt adott, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Miért? Tudtam, hogy a csapat egyik tagjának, Máténak a kislánya épp egy ilyen babára vágyik és Máté már lassan egy hete böngészi a különböző weboldalakat, de még nem találta meg az igazit, az urak leírása alapján pedig a főnyeremény pont egy olyan típus, amire a lánya vágyik. Ugyan eddig is fontos volt számomra a kvíz, ezek után viszont szinte mindent elkövettem, hogy megnyerjük azt a fürdethető babát, amiről hallottam. Hol a tudásommal, hol a csapat lelkesítésével adtam hozzá a dolgokhoz, ami, ahogy reméltem, meghozták az eredményt, hiszen mi lettünk megkoronázva győztesnek és a csapat együttes döntése alapján Máté hazavihette a nyereményt a lányának. Később fotókat is kaptunk és külön öröm volt látni számomra, hogy a gyerekkorom óta meglévő versenyszellem hozzásegítette az egyik legjobb barátom kislányát a hőn áhított játék megszerzéséhez.