A tegnapi kávéhoz örömhír is járt!

Tegnap délután megejtettük a barátnőmmel a szokásos délutáni kávénkat a kedvenc helyünkön. Nagyon fontos számunkra ez a rituálé, hiszen az élet teljesen más felé sodort minket, és mindketten rengeteget dolgozunk, de mikor leülünk így együtt, megszűnik a külvilág, és csak mi ketten vagyunk, megbeszéljük, mi történt az elmúlt héten, átrágjuk magunkat az eseményeket, történéseken, érzéseken.

 

A tegnapi egy különleges alkalom volt, mert óriási bejelentéssel érkeztem. Egy ideje már terítéken volt nálunk a párommal a baba projekt, de nagyon nehezen jött össze. Nem vagyunk már fiatalok, és ez az első gyermekünk, így nagy volt az izgalom emiatt. Nagyon nem szerettem volna, ha be kell avatkozni mesterségesen a folyamatba, annak a híve vagyok, hogy menjen minden természetesen, ezért szándékosan nem is fordultunk klinikához, sem orvoshoz, nem kezdtük stresszelni magunkat az okok kutatásával, hogy miért nem jön össze. Úgy is azt mondják, hogy ha 1 év alatt egy nő teherbe tud esni, az már sikeresnek számít, így mi a magunk 6 hónapos próbálkozásával még abszolút időben voltunk.

 

Aztán nem is olyan régen megtörtént a csoda, és a teszten felvillant a várva-várt két csík, és a tudtam, hogy most rendben leszünk. Alapvetően babonás ember vagyok, így nem szóltam senkinek a 12. hétig, mert ugye az a biztos, de ez most letelt, és alig vártam, hogy elújságoljam legjobb barátnőmnek a nagy hírt. Ezen kívül pedig az ennél még egyel nagyobb hír az volt a számár, ahogy szeretném, ha ő lenne a gyermekem keresztanyja.babaverda.hu

 

Már beszéltünk erről is korábban, de most, hogy éles a helyzet, szerettem volna hivatalosan is felkérni. Készítettem neki egy kis dobozkát, amiben elrejtettem egy lapot, amit én készítettem, egy fényképpel két babacipőről, és rá volt írva, hogy: „leszel a keresztanyukám?”

 

Szóval így érkeztem én tegnap a helyszínre, és mivel türelmetlen típus vagyok, nem is teketóriáztam sokat, mire kihozták a kávénkat (nekem természetesen koffein menteset), már elő is álltam a farbával. Nagyon sírt a drágám a boldogságtól, talán jobban várta ezt a pillanatot, mint én, hiszen, mint egy nem olyan régi orvosi vizsgálatból kiderült, neki nem lehet gyermeke, így – még ha furcsán hangzik is – most valahol kettőnknek szülök.

 

És nem csak örömben, de felkészültségben is túlszárnyalt a drágám, hiszen, mint kiderült, ő már feltérképezte, hogy mit honnan érdemes majd megvenni a kis lurkónak, miből, mi a legjobb minőség, és hol kapható meg a legkedvezőbb áron.

 

Nem telt bele fél óra, és már a neten mutogatta nekem, hogy miket nézett ki a gyerkőcnek. Hiába mondtam neki, hogy most még azt sem tudjuk, hogy kisfiú lesz, vagy kislány, őt nem igazán érdekelte a dolog, mert ugye ő már kinézte.

 

Gyanítom, hogy a kedvenc weboldala, amit talált a babaverda.hu volt, mert folyton oda lyukadtunk vissza. Mi tagadás, a babakocsi választékuk fenomenális. Csodálatosan szép, és óriási választékuk van, ráadásul nagyon praktikus és biztonságos darabok egytől egyig, amiket ott lehet találni. Bár bevallom, elsőre megijedtem egy kicsit, hogy miért ilyen drágák a babakocsik, de aztán megértettem, hogy egyrészt a többségük multi funkciós, tehát több legyet ülünk vele egy csapásra, másrészt olyan anyagokból és technikával vannak ezek a babajárgányok összerakva, hogy biztosan kiszolgál minket, ameddig a gyereknek szüksége van babakocsira, sőt, ha elég unisex színűt választunk, még a következő gyermekünk számára is megfelelő lesz. Így pedig nem hogy nem drága, de kifejezetten jó befektetésnek tartom, mondhatni olcsónak.

 

Végül is ott töltöttük az egész délutánt, és az idő nagy része ennek a weboldalnak a nézegetésével telt. Nagyon szuper és egyszerű a weboldal, könnyű rendelni, így biztosan igénybe fogom venni, és egy párszor még át fogom bogarászni a választékukat.

 

Természetesen a férjemnek is meg fogom mutatni, mert azért valamennyi beleszólása neki is van, de mint tudjuk, a férfiak az ilyen dolgokban nem olyan jók, az ilyesmit inkább a nők szokták csinálni, és mivel az én férjem is egy tipikus standard férfi, szerintem ez nálunk sem lesz másképpen.

 

Van még 6 hónapunk a prücsök érkezéséig, de én ezt az időszakot szeretném kiélvezni a legjobban. Mikor az ember ennyire vár valamit, teljesen ünneplőbe öltözteti a lelkét, és minden pillanatot megél, ha jót akar magának. Én is így tervezem a terhességem utolsó 2 trimeszterét.

 

És nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem csak a párkapcsolatomban leltem egy csodálatos társra az életben, de a barátnőm személyében is egy tökéletes barát és társ lépett be az életembe, akiről tudom, hogy rá mindig, minden körülmények között számíthatok.

 

Már csak az van hátra, hogy az örömhírt beadagoljuk a szüleimnek, és a párom szüleinek. Az én szüleim biztosan nagyon boldogok lesznek, a férjem szüleitől azért kicsit tartok. Én úgy érzem, hogy nem kedvel engem különösképpen, de a férjem szerint ez butaság. Nos, ez a bejelentés tökéletes módja lesz annak, hogy ezt megtudjuk pontosan.

 

De az sem érdekel, hogy ha ők nem fognak annyira örülni, hiszen ez a babavárás életem legboldogabb eseménye, és senkinek nem fogom engedni, hogy nekem ezt elrontsa. Szóval most vissza is térek a babaverda oldalra, és böngészem tovább a szuperebbnél szuperebb babakocsikat. Alig várom, hogy a férjemnek is megmutathassam.