A kávézóban hasznosítottam a babakocsikról szerzett tudásomat

Mostanában egy kávézóban dolgozom, a saját kávézómban, nem rég sikerült megnyitnom. Kifejezetten szeretek itt dolgozni, szeretem a különleges kávékat, szeretek másoknak kávét főzni és meghallgatni a problémáikat, a sztorijaikat. Viszonylag eldugott helyen van a kávézó, így főként olyan emberek jönnek be hozzánk, akik a környéken laknak, vagy akiknek egy ismerős ajánlotta a helyet. Bevételi szempontból biztosan sokkal jobb lenne egy forgalmas helyen, de én ezt is nagyon szeretem. Egészen kicsi a tér, kevés asztalunk van bent, így a helyszűke miatt bajban lennék, ha sokan jönnének egyszerre. Persze most, hogy jön a jó idő, már ki lehet tenni az asztalokat a kerthelységbe is, így nagyjából megháromszorozódik a kávézó vendégfogadó képessége.

Sok törzsvendégem van, akik minden nap itt fogyasztják el a kávét és a reggelit, akik tényleg mindent megosztanak velem reggeli közben, mikor nincsenek sokan.

Az egyik nap bejött egy törzsvendégem, de maga előtt tolt egy hatalmas nagy babakocsit. Meglepett a dolog, hiszen tudtam róla, hogy várandós, de még nagyon korai volt, hogy kisbabával sétáljon be ide. Mint kiderült, nem az ő gyermeke volt a baba, ő csak vigyázott rá.

A babakocsi viszont, amivel be próbált jönni az üzletbe, elképesztően borzalmas volt! Túl nagy volt, ormótlan és nehéz. Pont mondta is, hogy ő nem akar ilyen babakocsival flangálni a városban, ha eljön annak az ideje, e fogalma sincs, hogy honnan tudna valami sokkal praktikusabbat, de a baba szempontjából kényelmes darabot találni, mert hiába nézelődött már, ilyet még nem talált, pedig kereste, elmondása szerint mindenhol. Vagy túl nagy és nehéz egy kocsi, vagy kicsi, de kényelmetlen, emellett pedig elképesztően drágák is.

Multifunkciós babakocsi
Multifunkciós babakocsi

Az én testvéremnek is nemrég született gyermeke, szóval javasoltam neki, hogy nézze meg a babakocsik.hu oldalon, ott multifunkciós babakocsi is kapható, abban pedig nem fog csalódni. Ismerem, a nővéremnek is olyan van.

Másnap teljesen fellelkesülve jött be az üzletbe, hogy elújságolja, hogy igazam volt, talált egy remek babakocsit.

Talált egy multifunkciós babakocsit, ami minden elvárásának tökéletesen megfelel. Először is a babakocsi kompaktsága és a lenyűgöző design varázsolta el. A babakocsi ugyanis 2 részből áll, azaz tartalmaz egy sport ülést és magát az alap babakocsi részt is. Nagyon stílusosan néz ki, olyan, amivel szívesen mutatkozik az utcán. Praktikus színei vannak, azaz könnyen tisztítható színek, amiken ne látszik meg minden aprócska kosz, de mégis nagy a választék, ugyanis ezen a színskálán belül 3 textilanyag, 8 szín összeállítás és 3 váz szín között lehet variálni, így összerakhatja azt, ami neki a legjobban tetszik.

Persze nem ez az elsődleges szempont, amikor babakocsit választ az ember. Ennek a multifunkciós babakocsinak elképesztően könnyű váza van, nem jelent vele gondot buszra szállni, lépcsőzni és nincs semmi baj, ha meg kell emelnie. A könnyű váz pedig nagyon egyszerűen egészen kis méretre összecsukható, így például nagyon könnyen be tud vele jönni a kávézóba is, nem kell bemanővereznie, csak összecsukja, gyerek a kézben és már bent is van babakocsival együtt.

Lehet hozzá autós babahordozót is kapni, így a 2 az 1-ben egyszerűen 3 az 1-benné alakítható. A kerekei teleszkópos felfüggesztéssel vannak rögzítve, azaz a gyermek semmit sem fog érezni abból, hogyha nem egyenletes, rázósabb talajon mennek, ugyanúgy zavartalanul alhat tovább. Ez a multifunkciós babakocsi a könnyű vázszerkezet ellenére is nagyon könnyen irányítható, a tolókar állítható magasságú, így nem csak a babának, e a mamának is nagyon kényelmes. Nincs is rosszabb annál, mikor akár kilométereken keresztül kell egy nem kézre eső babakocsit tolni a városon át.

A kupola szűri a napfényt, de mindeközben légáteresztő anyagból készült, a napellenző pedig hosszabbítható, így minden helyzetben megvédi a baba szemét a káros napsugaraktól, akkor is, ha ül és akkor is, ha fekszik. Antiallergén anyagból készültek a textil részei, a mózes részben kókuszhabos matrac van, így a gyermek a hosszabb utakon is teljes kényelemben élvezheti az utazást.

A nagy habkerekek 360 fokban forognak, ami azt jelenti, hogy bármilyen felületen remekül elgurul a kocsi, és nagyon könnyű irányítani. A kerekeket viszont nagyon egyszerű lefékezni is, mert a fékrendszere az értékelései alapján elképesztően jó, egy mozdulattal fékezhető, és meggátolja, hogy a kicsi kocsival együtt elguruljon.

Egy anyukának mindig a gyermeke biztonsága az első, amire ez a multifunkciós babakocsi nagy figyelmet fordít, öt pontos biztonságiöv rendszerrel akadályozza meg, hogy kiessen belőle a baba, és ez a biztonságiöv belülről a gyereknek hozzáférhetetlen, így biztosan nem is fogja véletlenül kikapcsolni.

Az összecsukása elképesztően egyszerű, ebben az állapotban pedig a kerekek le is vehetők, így sehova nem is akadnak be.

Külön kiemelte, hogy az egész csak 3,4 kg-ot nyom összecsukott állapotban, ami nagyjából azt jelenti, hogy a gyereknél is könnyebb egy idő után, mégis elképesztően stabilan tart. Kiemelte még, hogy a babakocsi sport része is nagyon könnyen felszerelhető, és meglepő, de mindkét irányba csatlakoztatható, így Ő dönti el, melyik irányba nézzen a gyerek.

Mindig kicsit meglepődők, hogy a leendő és friss anyukák milyen sokat tudnak beszélni a babakocsikról, de a nővérem esetében már hallottam erről, így én is aktívan részt tudtam venni a beszélgetésben. Szeretem, mikor a vendégeim ilyen, számukra fontos témákról beszélgetnek velem. Ilyenkor érzem csak, milyen jó a munkám, hogy mennyi embert megismerhettem a révén.

Egyébként nem csodálkozom, hogy ennyire el volt ájulva a babakocsitól, mert mikor a nővéremnek válogattunk, mi is nagyon hosszú utat bejártunk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb babakocsit az unokahúgomnak. Boltról boltra jártunk, és a nővéremnek nem voltak nagy elvárásai, de egyik kocsi sem felelt meg nekik, vagy ami megfelelt az többe került, mint az első autóm.

Eléggé el volt keseredve akkoriban, de nem adta fel, és mi is akkor találtunk rá erre az oldalra, a babaVerda áruházra és annak a webshopjára, a babakocsik.hu-ra. Igazi változást hozott, és végre olyan babakocsik közül válogathatott a nővérem, amik legalább minden kritériumának megfelelnek. Azt hiszem, ő végül nem pont ezt a modellt vette, de az is nagyon hasonló volt. Bár, minden darabjuk elképesztően jó minőségű és emellett roppantul jól is néznek ki. De tényleg, semmi kivetni valót nem talált a megvásárolt modellben, minden pontosan ugyanúgy volt, mint a leírásban.

Meg amúgy garanciát is vállaltak a termékeikre. Igaz, nem a legolcsóbbak ezek a babakocsik, de ami ennél is olcsóbb, az általában simán csak gagyi minőségű. Babakocsiknál sosem szabad, hogy az ár legyen az elsődleges meghatározója a döntésünknek, az ár kevésbé fontos, mint a baba kényelme és a babakocsi praktikussága.

Mindenkinek multifunkciós babakocsi kellene, akkor nem lenne azzal gond, hogy nem tudnak bemenni az üzletekbe, hogy a kocsit kint kell hagyni, és gyerekkel a kézben kell bemenni egy üzletbe. Én biztosan félnék, hogy elviszik a méregdrága kocsit, amíg én bent vásárolgatok. Szóval, szerintem alap, hogy könnyen összecsukható legyen, és ne kelljen mindig szenvedni vele, hogy olyan nagy, hogy az ajtón sem fér be. Meg persze, nem szeretnek buszozni a kismamák, pont a babakocsik miatt, de néha muszáj, a bébiszitter, a nagyszülők és a férj sem ér rá mindig, elkerülhetetlen, hogy buszra szálljunk néha a csemeténkkel együtt. Abból szoktak érdekes helyzetek lenni, mikor a hatalmas babakocsit hárman igyekeznek felvonszolni a buszra, majd megint kell három ember, hogy a szerencsétlen anyuka le tudja onnan vinni. A gyerek pedig visít, mert unja az utazást, mert a rossz kerekek miatt folyamatosan csak zötykölődik a kocsiban, és ezzel jelzi, hogy neki márpedig elege van.

Azért vesznek az emberek ilyen rossz kocsikat, mert szerintem nem néznek utána annak, hogy milyen babakocsik vannak egyáltalán, milyenek a népszerű modellek, melyikek mit tudnak, és mikre érdemes figyelni babakocsi vásárláskor. Amíg nem született gyermeke a nővéremnek, én sem tudtam ezeket. Csak miután kiderült, hogy bárandós, akkor ástuk bele magunkat a kutakodásba, és nem bántuk meg, hogy nem vettük meg az első, majdnem megfelelő babakocsit, mert akkor sosem találtuk volna meg a tökéleteset.

Sokan azt hiszik, a babakocsi csak egy egyszerű kellék, nem fontosabb semelyik másik babaholminál sem, pedig az az igazság, hogy ez mind közül a legfontosabb, mivel a gyermek ebben tölti a legtöbb idejét a házon kívül, egy rossz kocsi pedig egy életre kihatással lehet gyermekünk tartására. Arról nem is beszélve, hogy egy kényelmetlen kocsiban nem lesz nyugodt és minden utazásunk egy rémálom lesz.

Ezeket a problémákat felismerve hozta be hazánkba a baba verda áruház a legjobb minőségű kocsikat. Arra is figyeltek, hogy a kezdő szülőknek még több segítséget nyújtsanak, így például blogposztokat is írnak a kocsikról, amelyekből például meg lehet tudni a babakocsi választás legfontosabb szempontjait. Videókon keresztül mutatják be a modelleket, így minden kis részletét megnézhetjük a vásárlás előtt, és ha még így sem bízunk a képekben, akkor be is lehet menni a szalonjukba, ahol nagyon kedves, szakértő eladók foglalkoznak velünk és készségesen válaszolnak a kérdéseinkre.

Egy bizonyos összeg fölött ingyen szállítanak, vannak olyan kocsik, amelyekre érvényesíthető a garancia is és a kínálatuk is elképesztően hatalmas. Száz szónak is egy a vége, nem véletlenül ajánlom mindenkinek őket, hogyha szóba kerül a babakocsi téma.

Amióta kicsit tüzetesebben foglalkoztam a dologgal, igazi babakocsi szakértőnek érzem magam, és örülök, hogy ezt az amúgy nem olyan hasznosnak tűnő tudásomat egyre többször kell használnom, és egészen sok embernek segíthettem már babakocsit vásárolni. ha majd a saját kis babakocsimat kell megvásárolnom, akkor már tudni fogom, hova menjek, és őszintén szólva már azt is kinéztem, hogy melyik babakocsit fogom megvenni magamnak. Persze addig még lehet, hogy sokkal több, sokkal jobb multifunkciós babakocsi lesz. De akkor majd újra utánanézek mindennek, úgyis van még egy csomó időm addig.